Oacceptabelt kastsystem inom Moderaterna i Nyköping

Moderaterna i Nyköping har en chans nu att gå till botten med de olika problem som funnits inom partiet för att övertyga väljarna.
Moderaterna i Nyköping har en chans nu att gå till botten med de olika problem som funnits inom partiet för att övertyga väljarna.

Insändare 3 december 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det blåser kallt kring Moderaterna i Nyköping. Orsaken tycks vara partiledningen som har tappat kontakten med en del medlemmar inom gruppen och försöker vrida om politiken i riktning mot en främlingsfientlig politik. 

I diskussionen om att formulera en bärande migrationspolitik för Moderaterna förde en tung moderat fram förslaget att assimilera invandrarna, detta efter att ha checkat av i Wikipedia kring terminologin. Tanken att en tung moderat tänker i sådana bannor tyder på SD influenser inom partiet. 

Ordföranden i valberedningen har uttryckligen sagt innan senaste valet att hon inte skulle ställa upp inom partiet för några politiska uppdrag. Idag sitter hon i styrelser vid olika kommunalbolag. Detta har ifrågasatts inom partiet men beslutet om detta lär dröja.

Ett kastsystem med aktiva partimedlemmar på botten av pyramiden som är ute och faktiskt pratar med människor kan lätt identifieras inom gruppen med toppen som befolkats av övervägande vänner och trogna kompisar. 

Åldersdiskriminering där politiska uppdrag går till medlemmar av viss ålderskategori råder inom partiet. 

Moderaterna i Nyköping har en chans nu att gå till botten med de olika problem som funnits inom partiet för att övertyga väljarna. Snart är det valet och det brådskar med tydlighet om vad som gäller för att vinna väljarstöd. Existensberättigande står på spel och man ska inte tappa fart. Det är nu det gäller. Gör en omstart, gör om, gör rätt! 
 

Ämnen du kan följa