Obegripligt att grönområde blir basketplan

Signaturen "MIljövän" tycker att det är ett obegripligt beslut att ett välutnyttjat grönområde i Brandholmen blir basketplan.

Signaturen "MIljövän" tycker att det är ett obegripligt beslut att ett välutnyttjat grönområde i Brandholmen blir basketplan.

Foto: Jenny Palmqvist

Insändare2021-08-13 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ännu ett obegripligt beslut i kommunen. Brandholmen växer så det knakar med äldreboenden och lägenheter. Runt om asfalteras vägar, parkeringar och gångar. En liten grön oas finns i närområdet i anslutning till vattnet. Området används under sommarperioden för rekreation av alla åldersgrupper. Även rullstolsbundna och personer med rullatorer tar sig dit. 

NU har kommunen riktat in sig på denna lilla oas. Fram med grävskopor, bort med gräs och så anlägger vi en basketplan istället – hurra! Men alla på Brandholmen, som föredrar grönområde med fågelkvitter, men som av olika anledningar (ålder, handikapp etc) är begränsade i rörelseförmåga och som utnyttjat denna oas – vart ska de ta vägen?! Nog måste det väl finnas en annan yta i kommunen att använda till basketplan. Basketspelande ungdomar kan ju förflytta sig betydligt längre och snabbare än de som frekventerat detta grönområde. Jag säger bara SUCK!