"Obegripligt beslut från Länsstyrelsen"

Under alla omständigheter var det ett obegripligt beslut från Länsstyrelsen, som skulle ha kunnat skada ett helt skärgårdsområde. Skriver C Håkan Lundberg.

Under alla omständigheter var det ett obegripligt beslut från Länsstyrelsen, som skulle ha kunnat skada ett helt skärgårdsområde. Skriver C Håkan Lundberg.

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2020-07-14 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hej Länsstyrelsen! 

Hur mår ni idag efter att ha försökt förelägga alla, som har haft sina båtar i 20 år i Lappetorp, att ta bort sina båtar? 150 stycken. Och hur tror ni att de familjer, som använt sina bästa år till att bygga upp en populär skärgårdsby mår, sedan ni försökt förelägga dem att ta bort de för området attraktiva bryggorna senast 15 augusti?

16 år efter bryggbygget så vaknar ni upp, trots att ni under hela denna tid godkänt byggnationen. Är det för att några sportfiskare tycker det nappar dåligt i viken eller är det för att en fastighetsägare med sjötomt störs av båtlivet? Viken har i generationer använts för fiske, jakt och transport för skärgårdsboende. Där har även funnits sågverk och festplats.

Under alla omständigheter var det ett obegripligt beslut från Länsstyrelsen, som skulle ha kunnat skada ett helt skärgårdsområde. Beslutet skulle ha kunnat påverka omkring 200 människor där. Skönt ändå att det finns en myndighet som har bromsat Länsstyrelsens dårskap.

Tycker Länsstyrelsen även att det är bra att skarvarna breder ut sig överallt och förstör Trosa med omnejd? Till exempel har en lukt från skarvarnas ö som är vidrig och avskräcker turister och båtbesökare. Eller att det är bra med kanadagässen, som tagit över bryggor, gräsmattor och stränder i hela vårt område? Vem jobbar ni för? Fåglarna? Eller att det är ok att Björshults soptipp sprider sin hemska lukt helt fritt så till exempel golfturister flyr Östra banan?

Jobba gärna med dessa sanitära olägenheter istället. Om ni dessutom godkänt den trångbodda massbyggnationen vid havskanten på Svärdsklova i den vackraste delen av vår skärgård, så borde inga bryggor vid Lappetorp vara något som helst bekymmer för Länsstyrelsen. Ta er samman och arbeta för allmänhetens bästa istället.