Oförskämda bilförare vid Trosa stadslopp

Insändare 8 juli 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sista fredagen i juni, då är det fest i Trosa för då är det Trosa stadslopp. Hela Trosa lever upp, invaderas av löpare och deras anhöriga och alla innevånare i Trosa/Vagnhärad är på benen. Allt verkar vara så välorganiserat och skyltar sätts upp i mycket god tid vid infarterna att bland annat Smäckbrogatan kommer att vara avstängd under en viss tid på kvällen.

Jag brukar stå på samma ställe nästan varje år. Där har funktionärer stängt av gatan, inga bilister kan komma fram under loppet. Alla borde väl ha sett skyltarna, sett reklamen för stadsloppet, varit medvetna om att just den här fredagskvällen är det svårt att komma fram med bil i centrala Trosa.

Men nej, det blir strax en lång rad med bilar. Oförskämda bilförare som måste få komma fram. Finns tusen olika ursäkter, glass i bilen, hungriga barn, en tid att passa och nu sist var det en bilförare som var så trött så han var tvungen att åka hem och sova.

Jag beundrar dessa funktionärer, tålmodigt förklarar dom varför det är avstängt. Dom får ta emot så mycket skällning men förklarar och förklarar. Värst var det året när en bilist forcerade avstängningen och åkte ut på gatan där loppet gick. Som tur var blev ingen påkörd.

Stort tack till alla funktionärer i Trosa stadslopp. Ni är beundransvärda.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa