Okej att beställa mat online men inte från Bromma

Insändare 12 juni 2021 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser Olof Jonmyrens ledare, tisdagen den 8 juni. Du får lite medhåll på en del du skriver. Vi börjar från början. Barnsjukdomen började långt innan första bilen åkte från Bromma. Den började när vård- och omsorgsnämnden hade sitt första möte om detta dåliga förslag. Att köra mat från Bromma! Vi fick i mars ett informationsblad (som inte var undertecknad) på 3 sidor. Mycket information om hur det skulle gå till att få hjälp med inköp. Men ingen på Kommunen hade frågat oss som denna upphandling som berör oss väldigt mycket. Översitteri i stort mått.  Förstår att även vi äldre får finna oss i att världen blir mer och mer databaserad. Det är okey att beställa mat genom online men VARFÖR FRÅN BROMMA? Är de ingen som har så pass med förstånd att vi INTE vill ha bilar som kommer med våra varor 10 tals mil från Nyköping. Vi har butiker nästan runt hörnet. 

Har frågat tidigare men aldrig fått svar, var har Miljöpartiet varit när detta förhandlades fram? För det kan väl inte vara i er linje att köra bil med våra varor så många extra mil. Miljötänk? 

I informationsbladet så framgår det att hemtjänstpersonalen skall komma hem till mig med en padda och vi ska tillsammans beställa varor! Så har det inte blivit (jag har inte Mathem) för mina kamrater inom äldregruppen. Personalen hämtar en nota och går till kontoret och beställer brukarens varor. Där försvann den sociala samvaron den dagen. 

Ni skriver också att hemtjänsten inte ska behöva forsla tunga matkassar. De flesta åker bil till affären och kör sedan hem dem i bilen till kunden. Sällan långt att gå. Sofia Amloh har också sagt i några intervjuer att hemtjänstpersonalen då menar hon Undersköterskorna de ska få utrymme att leverera annan form av behovsprövad hjälp! Vad är det för arbetsuppgifter? Hörde att personalen väntar på att få besked vad de ska göra nu när de inte går och handlar åt oss äldre. 

En fråga till som jag verkligen hoppas få svar på från kommunen. Hur mycket fick ni betala för att leveransen blev en dryg månad försenad? Är det den summan som ni nu ska spara in genom att dra ner på omsorgspersonal? Förslaget är annars säg upp några av cheferna som troligtvis inte skulle saknas lika mycket som Undersköterskan Emma, Kalle, Thomas med flera.


Ämnen du kan följa