Olyckligt att bensinstation i Trosa stängt

Den för mig aktuella frågan är vilka insatser har gjorts för ett bevarande av Trosas sista fungerande bensinstation av kommunens företagarförening? 
Skriver Lars Nydell.

Den för mig aktuella frågan är vilka insatser har gjorts för ett bevarande av Trosas sista fungerande bensinstation av kommunens företagarförening? Skriver Lars Nydell.

Foto: Jonas Björnstam

Insändare2020-09-22 05:32
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är en samhällsolycka när Trosa stads sista fungerande bensinstation har stängt. Bensinstationen hade verkstad och biltillbehör med möjlighet till däckkontroll och lufttryck. Nu ligger närmaste station i Vagnhärad. En fungerande samlingspunkt med kaffe, korv och macka, finns inte längre i Trosa för en jäktad bilist.

Den för mig aktuella frågan är vilka insatser har gjorts för ett bevarande av Trosas sista fungerande bensinstation av kommunens företagarförening? Vilka insatser har Trosa kommun gjort? Det är ingen ersättning med en Ingo automat pump som nu står kvar på området. 

Detta pekar på att Trosa kommun måste mer aktivt bedriva en politik som bevarar en viktig samhällsfunktion och påverka de kommersiella intressen med ett byggande på mark i kommunen. Att ägaren nu till macken vill sluta då han tröttnat skall respekteras. Men till kommunen riktas frågan varför kommersiella intressen med byggande som marken för den gamla macken och marken vid verktygsgatan Trosa porten tagit överhanden i kommunen?