Området framför entrén till Rosvalla ser förfärligt ut

Många av Nyköpings besökare ser bara Rosvalla och då borde området vid entrén se bättre ut, menar insändarskribenten. Arkivbild

Många av Nyköpings besökare ser bara Rosvalla och då borde området vid entrén se bättre ut, menar insändarskribenten. Arkivbild

Foto: Andreas Lindström

Insändare2024-04-25 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Enligt uppgift hade Rosvalla arena cirka 2 miljoner besökare under 2023. En fantastisk siffra. Men området framför huvudentrén ser förfärligt ut. Betongpelare ligger ”hit och dit” på marken för att markera parkeringsytor, vägskyltar på sned, infartshinder på sniskan och parkeringsytor i stora behov av översyn och förbättringar. Den vänstra parkeringen (från infarten räknat) är under stora delar av vintern helt översvämmad.

Så nu ber jag verkligen Nyköpings kommun om att göra översyn enligt ovan samt att göra en förädling av området så att det blir representativt.

Förslår också att man i mån av plats planterar fler träd och buskar. Att man planterar blommor eller inskaffar blomsterkrukor för dito. Ställer upp trädgårdsgrupper av något slag. Att förse området med många fler avfallskorgar. 

Att kort och gott skapa en inramning till denna intensivbesökta plats. Allt detta eftersom de allra flesta besökarna ”bara” kommer till Rosvalla arena under sin vistelse i Nyköping och ser inget annat av vår fina stad.