Öppet brev till chefredaktören: "Du vet inget om mig"

"Jag vet och förstår att det ekonomiskt är jättetufft att producera lokaltidning i dessa tider" skriver insändarskribenten.

"Jag vet och förstår att det ekonomiskt är jättetufft att producera lokaltidning i dessa tider" skriver insändarskribenten.

Foto: Tobias Johannesson

Insändare2023-10-13 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hej Kristina!

Du vet ingenting om mig. Så här kommer lite information att lägga in i SN:s "databas": Jag är en gammal stofil. En stofil som läser SN i pappersformat. Min hustru står som prenumerant men vi delar på kostnaden, en kostnad som vi trots allt än så länge tycker att vi vill spendera på tidningen.

Jag har den senaste tiden noterat hur ni satsar "helsidesannonser" på att få oss pappersläsare att gå över till att läsa tidningen digitalt. Nu har jag fått en förklaring. Det är alltså ett sätt att kunna övervaka oss prenumeranter? Du proklamerar ju stolt att ni aldrig vetat så mycket som nu om oss läsare.

Att läsa tidningen digitalt är inget alternativ för mig. Har ingen smartphone. Stofil var ordet. Jag vet och förstår att det ekonomiskt är jättetufft att producera lokaltidning i dessa tider. Säg det rent ut istället för att komma med argument för omorganisationen/nedskärningarna som du inte ens själv kan tro på. Att ta bort journalister på plats i Gnesta och Trosa kan inte leda till bättre bevakning av dessa orter.

När det gäller sportbevakningen så upplever jag att den sjangserat ordentligt. Inte så konstigt med färre sportjournalister som nog sliter och gör så gott de kan. Jag är mycket sportintresserad men fokus ligger inte på lagsporter som till exempel fotboll, så er satsning på att sända livematcher har jag aldrig utnyttjat. Kul för dem som är intresserade men resurser verkar inte räcka till bevakning av all annan intressant lokal idrott. Att dra in era få sportjournalister till allmänredaktionen har jag svårt att se ska leda till någon förbättring.

Vänligen!