"Öppna plånboken och stäng den inte"

I början av januari skrev tidningen om att det gått trögt med nyrekryteringen till  psykiatriska kliniken i Nyköping.
I början av januari skrev tidningen om att det gått trögt med nyrekryteringen till psykiatriska kliniken i Nyköping.

Insändare 17 januari 2023 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar till artikel i SN 4/1 2023. Det gäller hyrpersonal, sjuksköterskor inom psykiatrin i Nyköping och Katrineholm. Rekrytering av ordinarie personal har gått trögt. Varför är det så svårt? Vem säger det? Det kan väl inte vara dåliga löner som styr? Att skära ner vårdplatser från 41 stycken till 25, det vill säga nästan 50 procent. Denna planering startade 29/12.

Det måste tas in hyrpersonal så länge inga ordinarie finns till handa. Konsekvenserna av neddragna platser ger svåra konsekvenser för den sjuka. Divisionschefen pratar om dålig arbetsmiljö för den anställde och patientsäkerheten. Är det inte pengar som styr allt och alltid. Öppna plånboken och stäng den inte. Tänk om och gör rätt.

Personalen kommer att känna sig otillräckliga och må dåligt av att inte kunna ta emot patienter. De skickar ut patienten/brukaren i ett ingemansland.

Regionen har yttersta ansvaret och inte kommunen. Sänkta vårdplatser och sparade pengar på hyrpersonal, genererar sjukare människor ute i samhället. Ska ni slippa ta ansvar för vad som händer den sjuka och anhöriga. Ta nu tillbaka denna plan. Återigen öppna plånboken och stäng den inte.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa