Oreda i församling – påverkar musiklivet i Trosa

Att oro och oreda nu råder inom församlingen påverkar tyvärr vårt musikliv negativt skriver signaturen "kulturtant i Trosa".

Att oro och oreda nu råder inom församlingen påverkar tyvärr vårt musikliv negativt skriver signaturen "kulturtant i Trosa".

Foto: Henrik Norling

Insändare2021-06-04 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående insändaren "Kulturlivet i Trosa församling är inte i förfall" publicerad den 24 maj.

Det är svårt att låta bli att säga emot signaturen ”Kulturfarbror i Trosa” som med ett antal kommentarer vill motsäga det som många av oss i Trosa nu känner stor oro för! 

Vi vet att det är oreda i församlingen - det är inte svårt att konstatera. Denna oreda ställer till det för kulturlivet - det är inte heller svårt att konstatera. 

Musiken i Trosa kyrka är vida känd! Många Trosabor, men även omkringboende, kan vittna om den höga klass den håller. I motsats till Kulturfarbrorn är jag som Trosabo glad och stolt över detta och vet att besökarna vid arrangemangen i Trosa kyrka, som bevis på sin uppskattning, lämnar generösa, frivilliga bidrag efter konserterna. Om Kulturfarbrorn lagt ned tid och kraft på att ta reda på var besökarna är mantalsskrivna och inte vill att de ska komma hit och ta del av vår musik känner jag mig i stället väldigt glad över att kunna locka långväga musikälskare till vår kyrka för att njuta av den musik vår ansvarige bjuder på! Imponerade, inte missunnsamma, ska vi vara över detta fenomen!

Att oro och oreda nu råder inom församlingen påverkar tyvärr vårt musikliv negativt. Att personer med ansvar inom församlingen är sjukskrivna, att körer just nu står utan sin ledare, att människor mår dåligt - det tar vi på stort allvar och vill ta krafttag med att reda ut och komma tillrätta med! Det är på allvar!