Oseriösa bilmekaniker – fick köra till annan verkstad

Insändarskribenten är inte nöjd med verkstadsbesöket. Arkivbild

Insändarskribenten är inte nöjd med verkstadsbesöket. Arkivbild

Foto: Ole Berg-Rusten

Insändare2024-10-08 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Lämnade in bilen på en bilverkstad. När den skulle hämtas ut, trodde vi att allt nu var ok och allt lagat. Det visade att så var inte fallet.

En annan mekaniker hissade upp bilen och upptäckte fler brister. Fotografi togs. Ytterligare kostnader för fler bildelar, som fick köpas. Plus att denna mekaniker också ska betalas, vilket ändå känns bra, eftersom denna mekaniker är seriös. Hade bilen lämnats in för besiktning, efter den oseriösas arbete, hade den aldrig gått igenom besiktningen. Det gällde inte bara våran bil. Fler bilar hade gått tillbaka. Fler mail och sms har skickats till ägare, även fotot. Trots detta erkänner inte ägaren något. Han börjar med "Driver du med mig?"  Slår tillbaka på oss med helt befängda svar. Påstår att vi var med i verkstan och såg att allt gick rätt till? Att allt var vårat fel.

Hur är det möjligt? Vi är inga bilmekaniker, vi arbetade inte på denna verkstad och inget utförande av något arbete. Mig veterligt är folk inte med under mekanikerns arbete. Eftersom vi enligt ägaren hade orsakat allt nämndes aldrig tremånadsregeln och därmed ingen reklamation på bilen. Verkstaden får och har ett dåligt rykte. Vi kan och är väl inte dom enda som råkat ut för allt detta. Det är otänkbart för oss.