Östra Storgatan blir partygatan

"Boende på Öster" är rädd för att det blir mer oljud från ungdomsgäng på Östra Storgatan när gatan görs om och blir bilfri.

"Boende på Öster" är rädd för att det blir mer oljud från ungdomsgäng på Östra Storgatan när gatan görs om och blir bilfri.

Foto: Jens Alvin

Insändare2022-02-11 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som boende på Östra Storgatan i 25 år har jag sett hur den ändrats, från stor bred gata till det som är i dag. Det är sämre nu än det var när det gick stora bussar här, beläggningen är hårdare än asfalten, vilket innebär att det låter som attan i våra lägenheter av bilar som har dubbdäck och högt spelande bilstereon stör våra kvällar. Men hade polisen hållit efter bilfritt mellan 00-03 hade det inte varit några problem alls. Cyklisterna har stora problem, det finns ingen plats för dem, antigen cyklar de mitt i gatan eller där folk ska promenera och dessutom cyklar många för snabbt. 

Jag saknar Storgatan som den var förr – öppen och bred, med studentflaken, gatumarknaderna och karnevalen. Jag kommer också sakna förstamajåget och raggarcruisingar. Ni kommer att tysta och ödelägga staden ytterligare nu när ni ska bygga om igen och göra den bilfri. Det kommer bara bli högljudande partydjur och ungdomsgäng som tar över Östra Storgatan på kvällarna när biltrafiken tas bort.