Otydliga covid- rekommendationer i skolan i Nyköping

Otydliga rekommendationer vad gäller skola. Svårt att hitta information på kommunens sida om covidrestriktioner, skriver insändarskribenten.

Otydliga rekommendationer vad gäller skola. Svårt att hitta information på kommunens sida om covidrestriktioner, skriver insändarskribenten.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Insändare2021-06-07 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Otydliga rekommendationer vad gäller skola. Svårt att hitta information på kommunens sida. Man ringer och rådfrågar och får även då otydliga svar. Att ha ett barn som går i förskolan, det vill säga under sex år som man inte testar. Det innebär att man måste vabba i parti och minut för varje hostning.

Självklart ska hen va hemma MEN detta drabbar syskonen desto hårdare. Syskon som går på lågstadiet och behöver sin tid i skolan blir Tvingad att stanna hemma på grund av lite förkylt syskon. Missar massor i skolan och just detta är det otydliga som inte går att få svar på av någon. Vissa säger att dom har egna rekommendationer vilket då går emot att Sörmland inte har egna utan ska utgå från Folkhälsomyndigheten medan andra säger att rekommendationer att vara hemma vid endast symptom i familjen är borttaget så vad ska man tro?

Är så trött på all otydlig svävande information och brist på ny information från skolorna i Nyköpings kommun. Titta på säbo, debo i kommunen dom har satt ihop rekommendationer som är lätta att hitta och lättförstådda. Tänk om rektorerna i Nyköping kunde ta efter lite av detta och faktiskt komma med information.

Jag vill ju bara att barnen ska få den undervisning dom behöver då dom faktiskt är friska. Att hålla ett friskt barn hemma på grund av liten förkylning hos annat barn känns så fel.

Mvh