Oxelösunds kommun struntar i boulespelarna

Boulesällskapets bodar har ersatts med en låda för krattor med mera och kontoret inryms i en plastask, skriver Oxelösunds boulesällskap.

Boulesällskapets bodar har ersatts med en låda för krattor med mera och kontoret inryms i en plastask, skriver Oxelösunds boulesällskap.

Foto: Oxelösunds boulesällskap

Insändare2022-06-03 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vid kommunstyrelsens arbetsskotts sammanträde den 23 maj aviserade (M) att väcka ett ärende, ett nämndinitiativ. Ärendet handlade om Oxelösunds boulesällskap. Kommunen har tidigare år beslutat om en investering om 200 000 kronor för att flytta boulebanan från nuvarande plats på Femöreplan (BouleCenter) till Ramdalen. 

Ansvariga i sällskapet har haft flera samtal med kommunen i två år men resultatet av önskemålen uteblir. Det saknas handlingskraft från den styrande politiken. Det finns ingen tidplan, ingen genomförandeplan och konkreta svar till boulesällskapet, utan det skjuts bara på framtiden. Det finns dock ett skriftligt mejlsvar från kultur- och fritidsnämndens ordförande till sällskapets ordförande, att det inte går att ordna någon lokal/utrymme under året 2022.

Vi i sällskapet har fog för vår kritik att vi inte får besked om vad som ska planeras. Under tiden har det satsats många skattekronor på exempeövis skateboardbana och frisbee. Äldre får stå tillbaka till förmån för yngre. Sällskapet har efterfrågat en mindre lokal/utrymme för att kunna ha en mindre administration (datorplats, pärmar) och redskap och vill fortsätta med att bjuda in till tävlingar. I avvaktan på att en bouleplan iordningställs inom Ramdalen bör kommunen åtminstone se till att en flyttbar bod ställs upp på nuvarande plats, Femöreplan.

Som området är i dag så vill sällskapet helst inte bjuda in till tävling då området inte har den skötsel och standard som krävs. Det saknas ett skötselavtal. Boule är en hälsofrämjande verksamhet och i Oxelösund samlar det till stora delar målgruppen 65+. Det ska kommunen ta tillvara. Planen används även av PRO och SPF.

När en politiker vill väcka ett ärende enligt kommunallagen så är det ordföranden som beslutar om ärendet får tas upp eller inte. Ordföranden fattade beslut att inte ta upp ärendet. Det signalerar att det inte finns en vilja att driva frågan framåt och till fördel för Oxelösunds boulesällskap. Nu kommer ärendet att alltjämt sakna styrning vilket de borgerliga inte kan acceptera.