Påhitt om Miljöpartiets ansvar

Insändare 13 maj 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Slutreplik till "Miljöpartiet står inte för sitt ord" publicerat den 10 maj av Boje Bengtsson. 

Det pågår en intensiv smutskastning mot Miljöpartiet på sociala medier och debattsidor. Påhoppen beskriver vår politik i nidbilder och ibland tar man till rena lögner, vilket är den desperates vapen när det saknas argument.

Boje Bengtsson, på SN insändare 10 maj, håller sig inte till sanningen. Rubriken lyder ”Miljöpartiet står inte för sitt ord”. Bengtsson hänvisar till en tidigare insändare av oss och påstår att vi inte tar ansvar för vår politik, utan att vi skyller på andra vid beslut om reduktionsplikten.

Boje Bengtsson har tydligen svårt att förstå trots att vi ville vara tydliga. Eller så vill han inte förstå, kanske för att vi beskriver verkligheten. Enligt Boje så innebär dessa rader skrivna av oss, att MP glider undan sitt ansvar:

"Beslut om reduktionsplikten stöttade av sju av riksdagens åtta partier. Priset på bränslen påverkar också av koldioxidskatt, bränsleskatt och moms, vilket också övriga regeringspartier beslutat. Detta är inget som MP har beslutat på egen hand, en rad andra partier har varit med på tåget. Vi skyller inte ifrån oss, vi bara konstaterar att både MP och andra partier stått bakom besluten.”

Boje Bengtsson: Du får gärna kritisera MP. Men håll dig till sanningen.

Fotnot: Därmed avslutas denna debatt. /Insändarredaktör Eva Marklund


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa