Regeringens paradigmskiftet hotar Sveriges demokrati

"Fler och fler beslut tas av den nya regeringen där ledordet är paradigmskifte", skriver insändarskribenten. På bilden, statsminister  Ulf Kristersson (M).
"Fler och fler beslut tas av den nya regeringen där ledordet är paradigmskifte", skriver insändarskribenten. På bilden, statsminister Ulf Kristersson (M).

Insändare 26 juni 2023 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu blir det alltmer klart vad maktskiftet av regering innebär. Fler och fler beslut tas av den nya regeringen där ledordet är paradigmskifte.

Skifte för vem kan man fråga sig? Ja, inte är det till folkets fördel. Inriktningen är dock tydlig. Det viktiga för regeringen är att sätta gränser och agera för att straffskärpning ska införas, begränsningar av invandring oaktat skäl, kontroller i utsatta områden oaktat inträffad händelse, med mera.

Nyligen läste jag och hörde på nyheterna att en lag ska införas där bland annat bibliotekarier ska ha skyldighet att anmäla personer som inte har tillstånd att vistas i landet. Nu har vi alltså kommit till det läge där en angiverilag införs. Och regeringens politiska företrädare i migrationsfrågor Maria Malmer Stenergard (M) hävdar med emfas att lagen alltid måste följas. I vilka länder ser vi en sådan stadigvarande situation? Jo, i diktaturländer. Sverige, vårt fina land kommer att så sakteliga med den nya regeringen, att nedmontera den så viktiga demokratiska ordningen i landet.

Frågan är förstås hur länge Sverigedemokraterna ska tillåtas hålla hov i Rosenbad? Hur länge ska Moderaterna orka stå upp för denna bedrövliga förändring i vårt samhälle? Och vart har själen i partierna Liberalerna och Kristdemokraterna tagit vägen?

En förändring kan göras av folket i fria val. Den rätten måste vi värna om, och inte luras in i ett populistiskt tänkande som kortsiktigt kan locka vår tilltro. Det gäller nu att i tid planera för nästa valperiod.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa