Regeringens paradigmskiftet hotar Sveriges demokrati

"Fler och fler beslut tas av den nya regeringen dÀr ledordet Àr paradigmskifte", skriver insÀndarskribenten. PÄ bilden, statsminister  Ulf Kristersson (M).

"Fler och fler beslut tas av den nya regeringen dÀr ledordet Àr paradigmskifte", skriver insÀndarskribenten. PÄ bilden, statsminister Ulf Kristersson (M).

Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT

InsÀndare2023-06-26 07:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Nu blir det alltmer klart vad maktskiftet av regering innebÀr. Fler och fler beslut tas av den nya regeringen dÀr ledordet Àr paradigmskifte.

Skifte för vem kan man frÄga sig? Ja, inte Àr det till folkets fördel. Inriktningen Àr dock tydlig. Det viktiga för regeringen Àr att sÀtta grÀnser och agera för att straffskÀrpning ska införas, begrÀnsningar av invandring oaktat skÀl, kontroller i utsatta omrÄden oaktat intrÀffad hÀndelse, med mera.

Nyligen lÀste jag och hörde pÄ nyheterna att en lag ska införas dÀr bland annat bibliotekarier ska ha skyldighet att anmÀla personer som inte har tillstÄnd att vistas i landet. Nu har vi alltsÄ kommit till det lÀge dÀr en angiverilag införs. Och regeringens politiska företrÀdare i migrationsfrÄgor Maria Malmer Stenergard (M) hÀvdar med emfas att lagen alltid mÄste följas. I vilka lÀnder ser vi en sÄdan stadigvarande situation? Jo, i diktaturlÀnder. Sverige, vÄrt fina land kommer att sÄ sakteliga med den nya regeringen, att nedmontera den sÄ viktiga demokratiska ordningen i landet.

FrÄgan Àr förstÄs hur lÀnge Sverigedemokraterna ska tillÄtas hÄlla hov i Rosenbad? Hur lÀnge ska Moderaterna orka stÄ upp för denna bedrövliga förÀndring i vÄrt samhÀlle? Och vart har sjÀlen i partierna Liberalerna och Kristdemokraterna tagit vÀgen?

En förÀndring kan göras av folket i fria val. Den rÀtten mÄste vi vÀrna om, och inte luras in i ett populistiskt tÀnkande som kortsiktigt kan locka vÄr tilltro. Det gÀller nu att i tid planera för nÀsta valperiod.