Planerar kollektivtrafik utifrån helheten

"Angående Brandkärrsvägen i reseplaneraren så har det varit ett fel vid inläsningen av den hållplatsen" skriver insändarskribenten.

"Angående Brandkärrsvägen i reseplaneraren så har det varit ett fel vid inläsningen av den hållplatsen" skriver insändarskribenten.

Foto: Rebecka Jonsson

Insändare2022-09-13 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hej och tack för dina synpunkter angående Nyköpings stadstrafik och reseplaneraren.
När det gäller omdragningen av stadstrafiken i Nyköping har vi tillsammans med kommunen genomfört ändringarna för att erbjuda bästa tänkbara helhetslösning för så många resenärer som möjligt. Det innebär synkade avgångar, ökad turtäthet och förbättrade möjligheter att enkelt byta mellan linjerna. En faktor har också varit att möjliggöra att nå badhuset med kollektivtrafiken, vilket många har efterfrågat.

För att uppnå detta har vi blivit tvungna att dra in vissa hållplatser och därmed fått hänvisa resenärer till att gå lite längre än tidigare för att nå sin hållplats. Vi förstår att detta upplevs som en försämring i ditt fall men precis som alltid planerar vi vår kollektivtrafik utifrån ett helhetsperspektiv.

Angående Brandkärrsvägen i reseplaneraren så har det varit ett fel vid inläsningen av den hållplatsen. Det är åtgärdat nu och sökningar från den hållplatsen fungerar igen.