Angående Östers gatuplanteringar

Östra storgatan är eftersatt vad det gäller planeringar, menar insändarskribenten.

Östra storgatan är eftersatt vad det gäller planeringar, menar insändarskribenten.

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2024-07-15 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

De stora urnorna med sommarblommor på Östra storgatan är jättefina. Även blommorna från början av bron och över bron är väldigt vackra och välplanerade. De nytillkomna stora urnorna efter bron, från banken och upp, är fina. 

De liggande urnorna och gamla stora urnorna däremot, är eftersatta sedan många år tillbaka. En del har halva urnan med glesa planteringar och knappt ingen jord alls. Det är nog många år sedan det fylldes på, om det gjorts någon gång efter planteringarna. Det handlar om många år. 

Det här är ingen vacker syn att beskåda för medborgarna. Undertecknad har skrivit i insändare SN i många år, sedan 2022. Många insändare, men allt förblir som det varit. Varför prioriteras Teaterparken och Västra storgatan varje säsong? 

Undertecknad har varit i kontakt med kommunen många gånger och år. Där säger man att Östra storgatan är det högst prioriterade området gällande offentlig gestaltning. De förtydligar för undertecknad att de får mycket beröm för det. 

Driver ni med oss medborgare?

Ni kommer att få beröm när ni gör något åt Östra storgatans liggande urnor och de gamla urnorna. Jag har bett er flera gånger och år. Att gå Östra storgatan upp och beskåda eländet det har ni inte gjort, eftersom allt är som vanligt. Ingenting har hänt på många år. Varför tar ni inte till er detta? 

Ni pratar om beröm och det högst prioriterade området. Det går inte ihop med ert icke-agerande. Det är en skam för kommunen.