Platsen för basketplan högst olämplig

 Även om kommunen skulle ha laglig rätt att anlägga en basketplan är platsen högst olämplig för denna typ av aktivitet, skriver signaturen "GOV".

Även om kommunen skulle ha laglig rätt att anlägga en basketplan är platsen högst olämplig för denna typ av aktivitet, skriver signaturen "GOV".

Foto: Tommy Kägo

Insändare2021-08-24 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ett stort fång rosor till kommunen för gångvägarna vid Brandholmspassagen och den iordningställda gångvägen mellan Rosvalla och vändplatsen på Ängstugevägen. Mycket uppskattat. Vi har även glatt oss åt vad som gjorts längs Stadsfjärden. Särskilt det lilla parkområdet närmast Idrottsvägen. Bordet med bänkar på gräsmattan närmast Idrottsvägen har varit välbesökt. Varma sommardagar använde många även gräsmattan för att ligga och sola i en lugn miljö. 

Nu är allt detta raserat genom anläggandet av basketplan. Hur någon över huvud taget kan komma på tanken att anlägga en basketplan på denna plats är helt obegripligt. Även om kommunen skulle ha laglig rätt att anlägga en basketplan är platsen högst olämplig för denna typ av aktivitet. Dels förstörs möjligheten att utnyttja gräsmattan till rekreation i en lugn o fridfull miljö nära vattnet, dels är det högst olämpligt att ha basketplan så nära bostäder.

När man sen får läsa att basketplanen tillkommit för att det varit klagomål på placeringen av den gamla blir den nya placeringen om möjligt än mer obegriplig. Problemet att närboende störs kvarstår. Dessutom har ett välbesökt grönområde förstörts. Det gör att vi är många fler som är upprörda över den nya placeringen än de som var störda av den gamla. Här kan man verkligen snacka om att ”komma ur askan och in i elden”. 

Stoppa planerad asfaltering och flytta gruset till lämpligt område utan närhet till bostäder. Förslagsvis till området ovanför Vattensportens hus. Mycket lämpligt med basketplan i ett område där lekpark och beachvolleyplan redan finns.