Polisen pungslår ideella föreningar

Insändare2023-03-31 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi i OK Klemmingen har under många år arrangerat Marknadsloppet i Gnesta i samband med Gnestadagarna. Vårt syfte med loppet är att arrangera ett trevligt lopp, främja folkhälsan och arrangera en trevlig kväll i Gnesta.

Loppet är mycket uppskattat främst bland barnen. Vi har under kvällen ett sextiotal funktionärer i arbete och det lilla överskott som detta arrangemang ger går till vår ungdomsverksamhet. För att arrangera loppet krävs ett polistillstånd som tidigare år ökat från 700 till 870 kronor. Till i år har man hittat på en nyordning som gör att vi betalar dubbla avgifter för vi måste betala för begagnade av offentlig plats och en ytterligare avgift för offentlig tillställning sammanlagt, 1 740 kronor, pengar som annars gått till ungdomsverksamheten.

Polisen gör inget annat än att skicka ansökan vidare till kommunen, all vår övriga kontakt är med kommunen som är utmärkt. Jag har svårt att se någon logik i nyordningen annat än att få in mer pengar. Om jag fattade handläggaren rätt så hade det varit halva priset om vi varit ett politiskt parti.