Poliserna behövs – även i Trosa

"Vi behöver polis i Trosa snart och vi uppmanar kommunstyrelsen att på allvar ta tag i det här problemet", anser insändarskribenten.

"Vi behöver polis i Trosa snart och vi uppmanar kommunstyrelsen att på allvar ta tag i det här problemet", anser insändarskribenten.

Foto: Arkivbild

Insändare2022-06-16 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Brottsligheten i Sverige ökar hela tiden och har nu nått en omfattning man in hade kunnat förutse för några år sedan. Gängkriminalitet har brett ut sig, är välorganiserad och till och med kontrollerar stadsdelar i vissa tätorter. Polisen förmår inte stävja brottsligheten tillräckligt.

I Trosa är vi än så länge förskonade från det värsta av denna kriminalitet. Men vi har en knarkhärva som oroar och villa- och företagsinbrott har ökat. Vi kan befara att den ökade brottsligheten kommer till Trosa också.

Uppenbart är att vi behöver få tillbaka våra poliser till Trosa. Vi hade ett poliskontor här för inte länge sedan. Nu hänvisas man till Nyköping om man behöver polisens ingripande. Men för polisen att förflytta sig från Nyköping betyder i restid närmare en timme, alltså helt ineffektivt om det handlar om att gripa brottslingar på plats.

Vi behöver polis i Trosa snart och vi uppmanar kommunstyrelsen att på allvar ta tag i det här problemet.