Politik är pengar och prioriteringar

Insändare 5 september 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

S+V i Oxelösund verkar tycka att det är häftigt att betala skatt, liksom Mona Sahlin, tidigare partiledare för S tyckte 1994. Och i Oxelösund kräver S+V varje hushåll på 5 000 kronor i högre skatt jämfört med Nyköping. Häftigt va!

Mycket häftiga skattepengar in. Då vill S+V bygga en häftig restaurang för 24 miljoner. Ett kommunalt restaurangbygge som visar hur konstigt S+V prioriterar. Hellre en restaurang för kommunalskatten än satsa på vård, skola och omsorg!

Vården och skolan och omsorgen behöver mer resurser, mer personal. Barnens pengar ska inte gå till bygget, de äldres pengar ska inte gå till en restaurang. Kommunen behöver en ny prioritering.

KD vill minska antalet arvoderade politiker i Oxelösund. Varför inte göra som flera andra kommuner? Vi kan till exempel ta bort kultur- och fritidsnämnden och samordna deras verksamhet hos utbildningen. Vård- och omsorg kan hantera två förvaltningar så varför skulle inte utbildning kunna göra likadant.

Och vad händer då? Jo, sju ledamöter och sju ersättare blir utan stolar. Färre politiker som inte får arvode förstås. Och vi sparar en halv miljon kronor varje år. En halv miljon som kultur- och fritidsnämnden kostar som vi kan använda till mer välfärd, kanske mer personal i skolan eller i vården. Precis som att KD vill lägga ner regionerna och en administration som kostar 1,7 miljarder.

Man bör ju spara på toppen också, städa trappan uppifrån! I en mer effektiv kommun kan vi ändra prioriteringarna. En ny politik! Hellre mer välfärd än för många politiker.


 
 
 
 
 
 
Oxelösund: Valet 2022

När kommunalrådet avgår kan han ta över – har sagt ja: "Han är kompetent"

När kommunalrådet avgår kan han ta över – har sagt ja: "Han är kompetent"

S+V-budget vann i Oxelösund – trots att de förlorade valet

S+V-budget vann i Oxelösund – trots att de förlorade valet
Visa fler
Ämnen du kan följa