Politiker i Nyans måste ställas mot väggen

Nyans är mer extremhöger än något annat parti och drömmer om ett mansdominerat muslimskt samhälle, skriver "Fundersam demokrat".
Bild från april i år då partiet Nyans arrangerade en demonstration mot koranbränningar vid Mynttorget i Stockholm.
Nyans är mer extremhöger än något annat parti och drömmer om ett mansdominerat muslimskt samhälle, skriver "Fundersam demokrat". Bild från april i år då partiet Nyans arrangerade en demonstration mot koranbränningar vid Mynttorget i Stockholm.

Insändare 26 maj 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

”Partiet” Nyans etablering i Nyköping är en katastrof för Nyköping. Med tongivande medlemmar som själva inte begriper, men ändå påstår sig vara, demokrater, så är det fullständigt absurt när dessa herrar får ordet i den politiska debatten. De har inte passerat den svenska grundskolans godkända nivå i SO. De nämner segregationen som en viktig fråga, men har en kvinnosyn som härstammar från långt före renässansen. 

Nyans är mer extremhöger än något annat parti och kan väl snarare likställas med ett samfund av galna hundar som drömmer om ett mansdominerat muslimskt samhälle där mannen ägnar sig åt politiskt dravel medan kvinnorna får göra skitgörat och där ungdomarna ska uppfostras enligt Koranen.

Sverige kan inte stryka dessa herrar medhårs. Dessa representanter ska kraftigt ifrågasättas och ställas mot väggen. Vad handlar det här om egentligen? Jo, det handlar om pengar, hänsynslöshet, fundamentalism och antidemokratiska män med hopplöst stora problem som de skyller på det svenska samhället. När de själva bär på ett arv av värderingar från främmande miljöer och kulturer som uppenbarligen haft så stora problem att de tvingats bort från dessa miljöer. Hur kan man då vara så dum i huvudet att man efter ett sådant livsöde väljer att släpa med sig de icke-fungerande idéerna till sin nya livsmiljö?

Integration i all ära, men det finns väl gränser för dårskapen. Dessa gubbar kan ju inte säga vad de vill utan att det borde bli repressalier. Vill inte betala en krona av mina och mina förfäders skattepengar till dessa gubbar. De är en stor skam för samhället.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa