Postservice som enbart åberopar lönsamhetskrav

Tyvärr så tror jag att detta bara är början på en försämrad postservice i landet där man inte prioriterar servicegraden. Skriver Jan-Eric Eriksson, ordförande Samfälligheten Kråkan.

Tyvärr så tror jag att detta bara är början på en försämrad postservice i landet där man inte prioriterar servicegraden. Skriver Jan-Eric Eriksson, ordförande Samfälligheten Kråkan.

Foto: Bertil Ericson / TT

Insändare2021-03-13 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har nyligen mottagit en skrivelse från Postnord där de anser att våra postlådor snarast skall flyttas ut ur vårt bostadsområde till en samlad plats utanför vårt bostadsområde. Vi har i Kråkans samfällighet under närmare 50 år haft en väl fungerande postutdelning i området.

Nu åberopar Postnord att vårt område inte längre lämpar sig för biltrafik samt att brevbäraren av arbetsmiljöskäl inte skall behöva lämna bilen? Man säger också i brevet att ändringar måste ske för att citat: "Underlätta utdelningsverksamheten?"
För vem?

Bästa Postnord, tror att Axel Oxenstierna som skapade Postverket på 1600-talet roterar i sin grav när och om han hör era argument. Det fanns en tid när postverket och deras anställda kände stolthet i att leverera post. Man red genom kärr och annan oländig terräng. Drängar stod beredda att sadla upp och föra posten vidare när man hörde postsignalen. Man seglade i småbåtar över havsvidder samt släpade båtar över isen på Ålands Hav på vintern. Allt för att de insåg vikten av sitt arbete och kände stolthet.

Att det företag som "staten" nu anlitat anser att de enligt nuvarande avtal ej kan bibehålla en samhällsservice värd namnet är beklagligt.

En hänsyn och respekt för framförallt våra äldre som kanske inte alltid är så rörliga vore på sin plats.
Tyvärr så tror jag att detta bara är början på en försämrad postservice i landet där man inte prioriterar servicegraden utan enbart åberopar lönsamhetskrav.