Priskriget har börjat mellan mataffärerna


Insändarskribenten tycker att det är bra att finansminister Elisabeth Svantesson (M) har kallat till sig "matjättarna". Arkivfoto

Insändarskribenten tycker att det är bra att finansminister Elisabeth Svantesson (M) har kallat till sig "matjättarna". Arkivfoto

Foto: TT

Insändare2023-04-03 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Lidl gick i täten för prissänkningar av varor. Ica och Coop har sagt att dom också ska sänka priser. VD på Ica har uttryckt följande: ICA-handlarna är sina egna ägare. Därav bestämmer dom över eventuella prisökningar.

Så uppfattade jag det.

Vem kan kolla att det blir prissänkningar i affärerna? Här borde väl konsumentvägledningen i kommunerna ta sitt ansvar. Som kund har man ingen översyn eller koll av detta. Förhoppningsvis går affärerna ut med det till kunderna. Är inte det självklart?

Höga bonusar för matjättarnas VD är inte acceptabelt enligt finansministern. När barnfamiljer och pensionärer får vända på varenda öre och prioritera. Finansministern funderar också över, hur det kommer sig att grannländerna har billigare matkassar? Bra är det att finansministern kallade till sig matjättarna. Min trovärdighet mot vissa affärer är borta. Gäller ej Lidl med mera. Min erfarenhet under flera år är att priserna inte överensstämmer med hylla i affär och sen priset i kassan. Dyrare framme vid kassan. Kassörskan har inget ansvar för detta. Däremot säger kassörskan att det rätta priset inte är inlagt eller inte känner av datorn. Samma vara flera gånger?

Någon annan bär ansvaret för detta. Gå in på konsumentverket, prisinformation www.halla konsument.se