Provocerande besök på bryggeri

Sasse Sepehrazar på Nyköping brewing pratar öl med Ahmad Eid (M), statsminister Ulf Kristersson (M) och Anna af Sillén (M) under ett besök nyligen.

Sasse Sepehrazar på Nyköping brewing pratar öl med Ahmad Eid (M), statsminister Ulf Kristersson (M) och Anna af Sillén (M) under ett besök nyligen.

Foto: Peter Alexis

Insändare2022-12-03 06:56
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag blir provocerad av att statsminister Ulf besöker ett bryggeri i Nyköping på arbetstid. Det är inte det att jag ogillar Nyköping Brewery, utan det handlar snarare om att statsministern tydligt gör andra bortprioriteringar. Det är beklagligt att statsministern inte väljer att träffa lärare och elever i skolan, poliser i Nyköping, skolbyggnationer för framtiden, lasarettet som byggs om för stora skattesummor eller för den delen socialtjänst och andra viktiga delar i samhället. 

Ulf var ju tydlig innan valet att han lovade att ”Ta itu med de stora samhällsproblemen”. När då? Tänker jag när jag ser Ulf ägna tid åt att lära sig mera om hur man brygger det perfekta ölet. Kom igen statsministern. Du kan gärna gå på ölprovning, men inte på arbetstid är du snäll. För så länge vi betalar din lön på 184 000 kronor per månad plus traktamenten, så borde du göra det som kommer oss till nytta bättre i samhället än att fjäska för en krogägare. Du är trots allt statsminister och inte Kung Ulf. 

Även om du verkar vara högt uppe i det blå för det mesta, så måste du som statsminister göra det som är bäst för oss, inte för dig. Du är folkvald, mannen!