Putin ser hela världen som sin personliga fiende

Världen hänger på president Vladimir Putins skräck och vanföreställningar, anser insändarskribenten.

Världen hänger på president Vladimir Putins skräck och vanföreställningar, anser insändarskribenten.

Foto: Alexander Zemlianichenko

Insändare2022-05-09 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En del hoppas att någon i Putins närhet ska oskadliggöra den sjuke presidenten, men som det är, så är det han som bestämmer, och då är det avgörande hur han mår, vad han drömmer, hur hans under- och omedvetna rör sig. Allt hänger faktiskt på det. 
Kom också ihåg att ingen i den amerikanska regeringen stoppade folkmordet i Vietnam, krigen i Irak med påhittade motiv, ingen lyckades stoppa Hitler, han fick skjuta sig själv (tror man), ingen stoppade folkmorden på Balkan på 90-talet. Folk är får, går i skockar; gäller även och speciellt regeringar.

Just nu hänger världen på en skör tråd. Och det beror i detta fall på EN persons vanföreställningar. Vi som har jobbat i psykvården vet ju hur paranoida människor ser faror och motståndare överallt, och hur de kan hugga folk med köksknivar på psykavdelningar. Putin ÄR en sådan, som nu ser hela världen som sin personliga fiende, som han MÅSTE försvara sig mot. Det är avgörande hur han känner sig. Världen hänger på en sjuk stackares skräck och vanföreställningar.