Ramdalsbadets framtid – blir inte det dyrare

"Jag skulle vilja få mer fakta kring varför saltvattnet ska bytas ut mot kranvatten" skriver insändarskribenten. Arkivfoto

"Jag skulle vilja få mer fakta kring varför saltvattnet ska bytas ut mot kranvatten" skriver insändarskribenten. Arkivfoto

Foto:

Insändare2023-01-24 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ramdalen har ända sedan invigningen 1970 haft Östersjövatten i sina badbassänger. Sorgligt att det nu de senaste åren är ett tiotal personer som drabbats av fisktuberkulos!

Men har ingen blivit sjuk tidigare? Vad har hänt? Reningsverket till badhuset byggdes för att klara av även en 50 meters utomhusbassäng. Någon sådan bassäng blev inte byggd, men antar att det fortfarande är samma reningsverk.

Är det kanske reningsverket som ska bytas ut och inte Östersjövatten mot dricksvatten?

Om nu bassängerna i framtiden ska fyllas med dricksvatten, alltså vatten från Yngaren, blir inte det dyrare? Att ta vatten från Östersjön måste vara både billigare och mer klimatsmart nu när vårat grundvatten varit kritiskt lågt de senaste åren?

Är det fisk som orsakar bakterierna? Fisk finns även i Yngaren, både bland annat gös, abborre och gädda finns i båda vattnen.

De som drabbats av fisktuberkulos har troligen badat på Ramdalsbadet med något sår på kroppen! Man bör kanske inte bada med sår på kroppen i något badhus över huvud taget! Inte heller i Östersjön, i pooler, i jacuzzi eller i vedeldade badbaljor med Östersjövatten i. Kanske inte heller i insjöar. Undvika fiskpedikyr och vanliga akvariefiskar.

Jag skulle vilja få mer fakta kring varför saltvattnet ska bytas ut mot kranvatten. Många kan inte bada i badhus med sötvatten då saltvattnet ger en behagligare känsla i ögon och näsa. Ramdalen kommer att förlora flera kunder då badhusbesökare nu kommer från Nyköping och även Trosa just av denna orsak.