Regionen: Arbetar på att funktioner på 1177 ska fungera

Vi har därför beslutat att stänga ner publiceringen av labbsvar på 1177 tills problemet är åtgärdat.  skriver Katarina Forsberg, E-hälsostrateg, Region Sörmland.

Vi har därför beslutat att stänga ner publiceringen av labbsvar på 1177 tills problemet är åtgärdat. skriver Katarina Forsberg, E-hälsostrateg, Region Sörmland.

Foto: Ellinor Harrysson

Insändare2021-10-05 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren den 28/9 om journalanteckningar på 1177.se. 

Vi beklagar din upplevelse av möjligheten att ta del av din journal och provsvar via 1177.se. Vi vet att delar av systemet inte fungerar som det är tänkt men vi arbetar med att få tjänsten att fungera så snabbt som möjligt.

Region Sörmland började publicera labbsvar för Sörmlands invånare i mars 2021. Oförutsedda tekniska komplikationer har dock gjort att labbsvaren bara visas sporadiskt. Regionens IT-avdelning har prioriterat detta arbete men då problemen visat sig vara tekniskt mer avancerade än vi från början trodde har vi ej kunnat lösa dem. Vi har därför beslutat att stänga ner publiceringen av labbsvar på 1177 tills problemet är åtgärdat. Vilket vi informerar om på 1177.se

Detta är naturligtvis mycket beklagligt, och vi kommer att göra vårt yttersta för att få denna efterlängtade tjänst att fungera så snart som möjligt. 

Vad gäller övriga möjligheter att ta del av information i sin journal är detta inte stängt. Däremot skiljer det sig åt hur snabbt information förs in i journalen även om du som patient har möjlighet att logga in direkt efter ditt möte med vården. Anteckningar har olika prioritet baserat på medicinska skäl. En journalanteckning med till exempel en akut remiss förs snabbare in i journalen än resultat från en årskontroll. Dessutom kan arbetsbelastningen skilja sig åt mellan verksamheterna, något som kan påverka hur fort informationen förs in i journalen. Vi utvecklar ständigt våra digitala tjänster och arbetar för att mer information ska nå er invånare på Journal via nätet under 2022.