Regionen: Informationsbehovet är mycket stort

Informationsbehovet kring vaccinationen mot covid-19 är mycket stort. Skriver Maria Karlsson, kommunikationsdirektör, Region Sörmland.

Informationsbehovet kring vaccinationen mot covid-19 är mycket stort. Skriver Maria Karlsson, kommunikationsdirektör, Region Sörmland.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2021-03-05 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till "Onödig information – resursslöseri" publicerad 2/3.

Informationsbehovet kring vaccinationen mot covid-19 är mycket stort, många har frågor om när det är deras tur och hur de ska veta när det är dags att boka tid. För att lugna och trygga så mycket vi kan har vi valt att informera på flera olika sätt. Ett är det vykort som har skickats till alla hushåll i länet med personer som är 65 år och äldre. Den äldste i hushållet har fått vykortet. Det kommer sedan ett personligt brev när det är möjligt för just personerna som tillhör aktuell åldersgrupp att boka tid för vaccination.

Även om många har möjlighet att använda telefon eller dator, följer sociala medier och anser att vykort på papper är otidsenligt finns det också invånare som inte är så digitala och uppskattar information om hur vaccinationerna planeras. 

Kostnaden för utskicket finansieras via de statsbidrag regionen får för att genomföra vaccinationerna. Alla som är 18 år och uppåt, som bor eller visats i länet, ska erbjudas vaccination enligt Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning. Vi använder de olika kanaler vi har för att informera om detta.