"Rimlig hyra måste gå före girigheten"

Hyresrätter är en missgynnad bostadsform menar insändarskribenten. De som äger sin bostad kan ofta nyttja bland annat ränteavdrag.

Hyresrätter är en missgynnad bostadsform menar insändarskribenten. De som äger sin bostad kan ofta nyttja bland annat ränteavdrag.

Foto:

Insändare2024-07-19 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hyresrätten är en missgynnad boendeform. Vakna nu alla politiker – ni kan inte fortsätta gynna enbart bostadsrätten; en av samhället subventionerat boendeform där alla skattebetalare är med och betalar via skatten.

Behovet av att bygga nya hyresbostäder är stor och bör subventioneras lika mycket som den ägda. Planen verkar vara att höja hyrorna för att kunna både fortsätta att gynna det ägda samtidigt som vi hyresgäster ska betala för byggandet av nya hyresrätter via höjda hyror.

Vi betalar redan för mycket i hyra. Vår boendemiljö är under all kritik i många fall då kommunerna på olika sätt plockar hyresgästernas pengar till annat som egentligen ska betalas via skatten. Underskatta inte hyresgästernas vrede över den dåliga boendemiljön och de allt hårdare kraven på högre hyror. Vill vi hyresgäster betala för andra när vårt boendemiljö många fall kan vara orsak till ohälsa utan att någon gör nåt åt det?

Investeringsstöd eller annat som kan gynna hyresrätten och byggandet av hyresrätter med rimlig hyra måste gå före girigheten. Alla ska ha råd att leva.