S, MP, C: Så ska vi klara krisen

Vi fortsätter jobba för att Nyköping ska komma igenom krisen med ett starkt näringsliv och ett starkt näringslivsarbete. Skriver den politiska ledningen i Nyköping.

Vi fortsätter jobba för att Nyköping ska komma igenom krisen med ett starkt näringsliv och ett starkt näringslivsarbete. Skriver den politiska ledningen i Nyköping.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2020-05-04 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet hösten 2018 gjorde upp om att styra Nyköpings Kommun tillsammans satte vi gemensamt näringslivsfrågorna i fokus. Vi har under flera år sett ett högt nyföretagande i kommunen. Vi har sett ett stort bostadsbyggande och en stor vilja att investera i Nyköping.

Med det arbete som gjorts inom organisationen med det så kallade Fokus Nöjd Kund-arbetet har också ett enormt fotarbete gjorts för att uppfattas som en kommun där företagare prioriteras i sina kontakter med kommunen. När nu Stockholm Business Alliance och Sveriges kommuner och regioner redovisar sitt nöjd kund-index för kommuner visar det sig också att det har givit resultat. Nyköpings är en av få kommuner där alla områden som mäts hamnar på ett index över 70, vilket är mycket bra. Nyköping har nu klivit upp till 48:e plats. Det här är ett arbete som, trots läget i världen just nu, kommer att fortgå med oförminskad kraft.

Den pågående krisen med coronaviruset kommer att påverka Nyköpings kommuns ekonomi precis som det påverkar många av våra företagare. Vi ser en enorm kreativitet bland företagare för att möta utmaningarna som ändå kommer att påverka oss för lång tid framöver.

Vi försöker med kommunens begränsad resurser genomföra åtgärder som underlättar för näringsliv och företagande i Nyköping.Till exempel gratis parkering i två timmar på gatorna. Underlättande av hantering av uteserveringar. Kommunen snabbar på betalningar av sina fakturor. Vi utesluter inte fler åtgärder till stöd för det lokala näringslivet, men samtidigt är kommunens resurser också begränsade.

Vi gläds åt de förbättrade NKI-värdena och fortsätter jobba för att Nyköping ska komma igenom krisen med ett starkt näringsliv och ett starkt näringslivsarbete.