Samhället behöver bli tryggare

Emmelie Österberg är rädd för vilken framtid hennes barn kommer möta.

Emmelie Österberg är rädd för vilken framtid hennes barn kommer möta.

Foto: Hasse Holmberg

Insändare2022-01-23 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad är ett samhälle för dig och vad betyder struktur och trygghet ? För mig betyder ett samhälle gemenskap för en trygg och säker framtid för mina/våra barn. Där dom ska kunna vara stolta över sina traditioner, ursprung och värderingar och inte behöva förminska sig själva. Att behöva kompromissa fram en känsla av gemenskap och tillhörighet.

Jag ser också att trygghet och kunna få känna sig fri i livet borde få vara en självklarhet. Att inte behöva vara rädd för att bemöta människor och tro det värsta om varje människa. Att en ny människa också kan betyda en ny bekantskap och inte rädsla för att bli utsatt.

Jag tror också att varje människa har behov av att veta vad som är rätt och fel samt vägledning för att bli en bra medborgare. Men min bild av ett samhälle ligger långt från min makt och hur jag tycker utvecklingen ser ut idag.

I dag är jag rädd för vilken framtid mina barn kommer möta och rädd för att barnen ska utsättas för våld eller bli diskriminerande. Min bild är att mina barn inte kommer växa upp i ett tryggt och stabilt samhälle. Dom kommer uppleva våld och diskriminering och mina barn kommer vara rädda för att möta nya människor med osäkerheten om människan i sig inte är stabil och laglydig.

Vad jag tycker behöver göras är långsiktiga lösningar på områden som gynnar befolkningen i längden och inte bara kortsiktiga för att rädda situationer just nu så framtiden kan bli lidande. Kortsiktigt är bra i akuta situationer men vårt samhälle ska ärvas och finnas en lång tid framöver och behöver då tas hand om. Vi behöver få en stabil och bra grund med genomtänkta och långsiktiga lösningar.
Man bör värna om det man har och förstärka det.