"Sanningen är att vi har sänkt priserna"

Hemleverans av matvaror har blivit populärare under pandemin. Arkivfoto

Hemleverans av matvaror har blivit populärare under pandemin. Arkivfoto

Foto: NORA LOREK / TT

Insändare2022-07-05 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till ”Tant på öster”.

Vi på Ica MAXI Nyköping har sedan i juni ändrat affärsmodellen för att synliggöra och tydliggöra priset för tjänsten online och hemkörning och sanningen är att vi har sänkt priserna och jag är ledsen att du inte uppfattat det så.

Tidigare hade vi procentpåslag på vissa varor som kunden handlade och det skulle täcka avgiften för plock men var då helt rörlig i och med den volym och vilka varor du handlade. Ofta cirka 50-60 kronor på 1 000 kronor inhandlade varor. Till detta kommer utkörningsavgift till öster som alltid varit 149 kronor och inte de 49 kronor du hänvisar till.

Nu har vi ändrat affärsmodellen till en fast plockavgift om 49 kronor per order och leverans för dig på öster kostar nu utkörning 130 kronor plus 49 kronor plockavgift= 179 kronor.

Vi har alltså sänkt både plockavgift och utkörningsavgift och samtidigt ändrat i modellen så alla kostnader ska vara synliga, tydliga och fasta för kunden. Allt för att det skall vara så enkelt och lätt att handla på Ica MAXI. Jämför gärna våra faktiska priser på maten online och våra priser för tjänsten med våra konkurrenter.

Den upphandlingen med kommunen och utkörning av mat inom hemtjänsten som du hänvisar till har ingenting med MAXI Nyköping att göra utan deras prissättning hänvisar jag till Nyköpings kommun eller den externa part som är leverantör av den tjänsten.

Välkommen till butiken eller till vår onlinehandel med både hämtning och utkörning.