Sätt Oxelösund på kartan!

Snälla Oxelösunds kommun, gör något vettigt av vårat fina läge vid vattnet! Skriver signaturen"Visionären".

Snälla Oxelösunds kommun, gör något vettigt av vårat fina läge vid vattnet! Skriver signaturen"Visionären".

Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Insändare2021-05-29 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Snälla Oxelösunds kommun, gör något vettigt av vårat fina läge vid vattnet!
Jag tänker så klart på Färjeläget samt den mark som kommunen förmodligen köpte dyrt av Båt och Motor!

Varför ska det bara göras något halvdant hela tiden. Först så köps en vågbrytare in för dyra pengar som sen inte visar sig vara bra. Sedan så säljs hela härligheten till Promarina och självklart så köps allt tillbaka när det inte blev som kommunen tänkt.

Ta bara dessa små tomter som gjordes i ordning för att bygga nya sjöbodar, vad var tanken med dessa? Verkar inte finnas någon vision över området utan man gör bara lite här och lite där när andan faller på.

Ta ett helhetsgrepp över hela området med affärer, bostäder och restaurang!

Låt istället ett proffs komma med idéer så att vi verkligen kan få något extra som sätter Oxelösund på kartan. Bygg häftiga bostäder vid vattnet, bygg en restaurang där den fula betongpiren ligger eller bygg en restaurang som fungerar som en vågbrytare. Men framför allt gör något speciellt!

Lär av andra städer, gör gärna studiebesök till Vänersborg, Jönköping och Västervik för att titta på hur dom har utnyttjat sina lägen vid vattnet.

Det räcker väl med att vi har ett av Sveriges fulaste torg, ett fallfärdigt Färjeläge samt ett sjaskigt före detta polishus som är det första man möter när man passerar bron.

Gör något så att vi som bor här känner oss stolta samt att andra dessutom vill besöka och kanske också bosätta sig i Oxelösund!