Den politiska sandlådan i Nyköping


"Ett bra förslag är ett bra förslag oavsett vilket parti som kommit på det, punkt", skriver Malin Karlsson (SD). Arkivbild

"Ett bra förslag är ett bra förslag oavsett vilket parti som kommit på det, punkt", skriver Malin Karlsson (SD). Arkivbild

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2024-05-15 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur ska politiker kunna ändra gemene mans syn på vårt uppdrag om den politiska sandlådan aldrig skrotas? Ett bra förslag är ett bra förslag oavsett vilket parti som kommit på det, punkt. Den åsikten kommer vi aldrig att ändra på.

Att lyfta fram ett bra koncept för lokala konstnärer på ett möte och sedan säga nej till samma förslag för att det kommer från ”fel” parti, är det att ta ansvar och vara vuxen? Att ha röda linjer i politiken som hindrar oppositionen från att samlas kring frågor som saknar politisk konflikt gör att våra medborgare tappar allt förtroende för det arbete vissa utför.

Ja, vi tycker olika. Har frågor där vi helt enkelt inte kan enas. Men i väldigt många frågor kan vi enas. Till och med i våra lokala budgetar finns många delar där vi vill göra och införa samma saker. I media lyfts oppositionen i Nyköping fram som splittrad. Gynnar det vårt arbete och uppdrag att peka på våra skillnader och det vi inte kan enas om? Ytterst tveksamt.

Varför ska det vara så svårt att enas om det som är bra? Vi kommer aldrig tycka likadant om allt, för då kunde vi lika gärna tillhöra samma parti. Vi är satta att föra våra väljares talan. Det är vårt uppdrag.

 
 
 
 
 
 
Läs mer om