SD ser potentialen bortom stadskärnan

SD-politiker beskriver vilka satsningar de vill göra för landsbygdsborna i Nyköping.

SD-politiker beskriver vilka satsningar de vill göra för landsbygdsborna i Nyköping.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-09-13 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik till ”Visa att landsbygden är mer än bara löften” 28/8–21.

Landsbygden är för oss Sverigedemokrater (SD) fantastiskt, och en stor del av Nyköpings kommun är ju just landsbygd. Vi ser en stor potential i landsbygden och vill vara en del i att möjliggöra för människor att kunna leva och bo där, men då måste det som är nödvändigt i livet också finnas tillgängligt. Vi vill här ge några exempel på vad vi vill utveckla och inte avveckla.

För att barnfamiljer ska kunna vara en del på landsbygden så krävs det att satsningar på skola och förskola görs. Små barn behöver små sammanhang, vilket SD tar fasta på. En kommunal skola/förskola på landsbygden ska hålla hög kvalitet för att kunna vara attraktiv. En annan del att satsa på är en fungerande äldreomsorg. Många äldre vill ha möjlighet att bo kvar på landsbygden. Det behöver då finnas en hemtjänst som framförallt har tid för omsorg. Annat som är värdefullt för den äldre generationen är att det finns äldreboende på landsbygden.

Tillsammans med regionen vill SD satsa på kollektivtrafik och fungerande vägar. Det måste bli enklare att ta sig till och från olika områden. För att det ska vara enkelt att leva på landsbygden så behöver vi satsa på de digitala och de tekniska bitarna, en modern infrastruktur. Företagare måste kunna vara verksamma på landsbygden. De svenska bönderna gör ett ovärderligt arbete.  Rösta på Sverigedemokraterna här i Nyköping nästa kommunalval så får vi visa hur värdefull landsbygden faktiskt är.