Spelar det någon roll vad man röstar på

Insändarskribenten Malin Karlsson (SD) menar att Nyköping fått en lila-röd politik.

Insändarskribenten Malin Karlsson (SD) menar att Nyköping fått en lila-röd politik.

Foto: Magnus Grimstedt, Tommy Kägo

Insändare2024-02-28 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

De som lade sin röst på Moderaterna i Nyköping 2022 kanske vill ha en utvärdering på vad de fick? En lila-röd politik.

Moderaterna gick till val på att sätta upp övervakningskameror på de kommunala högstadieskolorna för en ökad trygghet och de ville även ha P-skiva i kommunen. De var mycket kritiska till att kommunen skulle köpa vattenkraftens inkråm. De har i opposition motionerat om att man ska förbättra förutsättningarna för landsbygdsskolorna och ställt frågor om just övervakningskameror på högstadieskolorna. De ville inte köpa Horsvik eller bilda naturreservat. De var inte heller nöjda med kommunens landsbygdsstrategi.

Nu när de styr tillsammans med Socialdemokraterna har de uppenbarligen ändrat åsikt i alla dessa frågor. Styret har sagt nej till kameror på högstadieskolorna, äger fortfarande Horsvik och vattenkraften, man har inte tagit fram någon ny landsbygdsstrategi och man har inte infört P-skiva, inte heller ändrat P-botshöjningen som S, C och MP införde och det finns inga framlagda förslag på hur förutsättningarna för landsbygdsskolorna ska förbättras. Mer än ökad strukturersättning för små- och landsbygdsskolor.

Valteknisk samverkan är något som allt fler partier använder på ett sätt som för väljare bakom ljuset. En valteknisk samverkan är ett samarbete mellan politiska partier inför ett val om man frågar Wikipedia. Att gå till val på en politik och sedan byta fot för att få styra är något som fler väljare borde få information om.