Sjukhusets krishantering har utmanats

Nyköpingsledamot i regionfullmäktige skriver att det har varit två allvarliga händelser som Region Sörmland klarat bra.

Nyköpingsledamot i regionfullmäktige skriver att det har varit två allvarliga händelser som Region Sörmland klarat bra.

Foto: Sandra Nordin

Insändare2019-10-31 05:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som Nyköpingsledamot i regionfullmäktige har jag fått några frågor om vad som händer på sjukhuset. Det har varit två allvarliga händelser som vi i Sörmland klarat bra.
Nyköpings lasarett blev utan ström på grund av en avbränd kabel. En krisgrupp klarade ut den situationen. Det ordnades med transporter och nya vårdplatser för alla på andra sjukhus i Mälarregionen. En ny kabel kom dock på plats och ingen evakuering behövde genomföras. Men hade det behövts hade man klarat ut detta.

Fem regioner står utan leveranser av en del sjukvårdsartiklar. Alla utom Sörmland har ställt in operationer. Sörmlands regionen klarar sig förhållandevis bra i detta läge tack vare att vi har beredskapslager och ett IT system för kompletterande beställningar. Även här har man tack vare personalens kunskap och engagemang klarat ut en svår situation.
Det känns bra att vården i Sörmland klarat dessa utmaningar. Det känns också bra att vi har ordning på regionens totala ekonomi, att vi rekryterar fler och hyrpersonalen minskar samtidigt vi har kommit tillrätta med bristen på vårdplatser.