Skapa promenadprojektet "RutGåRut"

Signaturen "Knut" tycker att det borde skapas ett projekt där man kan anmäla sig för att ta en promenad med personer som bor på äldreboende.

Signaturen "Knut" tycker att det borde skapas ett projekt där man kan anmäla sig för att ta en promenad med personer som bor på äldreboende.

Foto: Roald, Berit

Insändare2022-04-22 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Stanna upp ett ögonblick. Föreställ dig hur du skulle vilja ha det när du blir gammal. Det tar inte mer en ett par sekunder innan du kommer på det som är allra viktigast. För många av oss kommer möjligheten att vistas utomhus att finnas bland de där första sakerna vi tänker på.

Jag blir så ledsen när jag läser artikeln om de boende på Mariebergsgården. Om det stämmer att “Rut” inte har fått komma ut sedan förra året (!) så är det skamligt! Det pratas om välfärd och i det begreppet ingår att vi tar hand om våra gamla på ett värdigt sätt. Att inte få gå ut är inte värdigt.

Jag skulle gärna promenera med “Rut” en gång i veckan, och jag tror att många andra kan tänka sig att göra samma sak. Tyvärr har jag inte möjligheten att samordna detta, men skickar nu idén med promenadprojektet "RutGåRut" till den som är beredd att ta emot den. Det kan vara kyrkan, en organisation som Röda korset, en privatperson eller de ansvariga på kommunen som tar chansen att göra tillvaron bättre för våra gamla. 

Liknande det fina cykelprojektet som Röda korset har med några av våra äldreboenden borde det finnas ett promenadprojekt som kommer alla till del. Allra bäst vore det förstås om ordinarie personal fick tid för sina arbetsuppgifter, så även promenader.