Sluthandlat med matkassar

Insändare2022-03-16 07:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

" Matkasseuppror i hemtjänsten har tystnat" uttalas från en tjänsteman vid vård- och omsorgsnämnden. I inledningsskedet försökte äldre personer protestera mot detta helt "tokiga" beslut. Inte så konstigt att klagomålen avtagit när beslut fattas mot ens egen vilja. Det medförde ett slut på att handla varor där man var kund. Detta gör att en del söker andra vägar i bekantskapskretsen för att få hjälp att kunna handla och då också kunna vara med i affären.

Det mest hårresande är att kommunen bestämmer var jag måste handla för mina egna pengar! Tidigare kunde hemtjänstpersonal handla hem varor till personen som behövde denna hjälp eller så gick de gemensamt ut och handlade i butiken. 

Att som nu köra varor från ett Stockholmsföretag är helt vansinnigt. Tydligen har den politiska majoriteten glömt alla löften om att alla insatser ska bygga på frivillighet och med beaktande av den enskildes integritet. Vi moderata seniorer kommer att kämpa hårt för att inte någon ny upphandling görs i höst. Det ska vara sluthandlat från Stockholm!