Slutspelat på basketplanerna i Oppeby

Både Släbroskolan och Oppebyskolan rivs - och insändarskribenten oroar sig för att platser för lek och spel försvinner.
Både Släbroskolan och Oppebyskolan rivs - och insändarskribenten oroar sig för att platser för lek och spel försvinner.

Insändare 17 juni 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under alla år som vi bott på den västra sidan av E4, så har vi kunnat spela basket och åka skridskor vid Släbroskolan i Oppeby. Nu rivs gamla Oppebyskolan och delvis även Släbroskolan. Förtätning sker, öppna ytor försvinner. Däribland fyra basketplaner med delvis höga korgar samt grusplanen/skridskoytan.

Både basket och skridskor är populärt i området. Jag kan ärligt talat inte förstå hur Nyköpings kommun påstår sig satsa på skolan och ungdomarna samtidigt som Nyköpings kommun samhällsbyggnad bygger bort skolelevernas skolgårdar och levnadsytor som ju minskas med över 60 procent. Ytorna används idag flitigt av barn och ungdomar även på fritiden.

Basketplanerna med hög korg som används flitigt försvinner helt. Det är fullkomligt obegripligt när barn och unga använder planerna både under skoltid och fritid. Det finns väldigt få basketplaner i Nyköping. När fyra planer försvinner från kommunal mark vid Oppeby så innebär det att det inte kommer att gå att spela basket utomhus på kommunens mark väster om E4. Det är helt obegripligt.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa