S+M är dålig politik för Nyköping

Insändarskribenten är inte så förtjust i att Urban Granström (S) och Ahmad Eid (M) samarbetar så tätt.

Insändarskribenten är inte så förtjust i att Urban Granström (S) och Ahmad Eid (M) samarbetar så tätt.

Foto: Sarah Olsson

Insändare2024-06-15 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Året är 2022. Valet är precis avslutat och resultaten rullar in. Det gick inte som Socialdemokraterna önskade. Förhandlingarna med andra partier inleds.

Ytterst ska ett medlemsmöte ta ställning till om resultatet av förhandlingarna ska genomföras. Medlemsmötet påkallas men dagordningen saknar just punkten om ihop slagningen med Moderaterna. Denna tas på mötet ändå. Men medlemmarna fick aldrig välja på ett ja eller ett nej. Utan detta klubbas igenom och Nyköping har nu 4 år av försämringar framför sig.

Skolan blöder pengar och besparingar måste göras. Självklart på dom som behöver resurser som mest. Moderaterna är ju kända för att utförsäkra och försämra för vanligt folk.

Men en engelsk klass är på gång. Bra för näringslivet! Sämre för oss som har barn i icke fungerande skolor. Men vi ska nu satsa på att bli årets stadskärna 2026. För det är ju viktigare än att faktiskt satsa på välfärden. När två partier som står långt ifrån varandra ideologiskt, bestämmer sig för att styra ihop så kan resultatet bli bra eller riktigt dåligt. Då många sossar inom partiet i kommunen lutar åt höger, så pass långt att dom egentligen bär fel partifärg, så blir det ännu sämre.

Det är en skam att se två kommunalråd sida vid sida, flera gånger på företag och i verksamheter som saknar schyssta villkor. Avtalslösa och som konkurrerar på osunda villkor med bolag som har schyssta villkor. Beviset är att S faktiskt inte bryr sig längre om dom arbetare som en gång startade partiet.

Makthunger lyser igenom och den går före både ideologi och vanligt vett. 2026 är det nytt val och lägg er röst på ett parti som faktiskt står för vad dom är. Jag, jag har lämnat partiet som faktiskt en gång i tiden stod upp för arbetare. 
Som i dag är en pinsam skara wannabe till Moderaterna.