SMHI:s varningsinformation obegriplig

Men snälla SMHI vem är det ni gör en informationsvideo för? Nån professor vid KTH? Skriver signaturen "Mr Walker."

Men snälla SMHI vem är det ni gör en informationsvideo för? Nån professor vid KTH? Skriver signaturen "Mr Walker."

Foto: Suvad Mrkonjic/TT

Insändare2022-11-26 07:03
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I dessa tider när vintern helt plötsligt, från en dag till en annan, kommit till Sverige så gick jag in på SMHI:s hemsida för att se vad varningstecknen verkligen betydde. Tyckte jag kunde vara viktigt nu när snön verkligen vräkt ner längs Östersjökusten. Jag knappade mig fram till: "Varningsinformation på smhi.se". Såg lite ansträngt ut i början men jag tänkte att det löser sig nog efter ett tag. 

Jag följde med han som talade på videon och försökte förstå det han sade. "Följ det tecknet, gå ner till denna ruta, klicka där så kommer du vidare till"... Men snälla SMHI vem är det ni gör en informationsvideo för? Nån professor vid KTH? Hur sjutton ska ni kunna informera till exempel en pensionär om väderinformation när ni går på på detta sätt i ullstrumporna? 

Jag följde med nästan ända till slutet men då blev jag tvungen att bryta för min akademiska utbildning överensstämde inte alls med SMHI:s. Och dessa tre symboler av en rund ring, en fyrkant och en trehörning fyllda med antingen en gul, orange eller en röd färg, hur tänker ni? Ta tre steg tillbaks och gör rätt, så vi normalsvenskar förstår.