Snöröjningen dröjer för länge i Trosa

Insändare 25 november 2022 07:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När jag läser artikeln "Oplogade cykelvägar bromsar tidningsbud" (SN 22/11), blir jag mycket frustrerad! Kommunen hänvisar till entreprenören Orca. Kommunen har, på sin hemsida, att när det kommer fem centimeter så ska de ploga cykel- och gångvägar. När det är sju centimeter plogas vägar vid hus, där VI bor. Om man har följt prognosen i förra veckan, så pratade den om vädret i helgen. Det kom ju inte som någon överraskning!

När det var Trotab som skottade så kallade de in entreprenörer som hjälpte till att skotta. Kommunen och Orca behöver prata med varann.

Det var på helgen, då ska Orca ha personal och maskiner på plats så att personalen kan börja skotta när gränsen passeras. Nu fick vi skottat på söndag eftermiddag, när det var två och en halv decimeter snö som låg på vägen.

Ska inte vi i Trosa kommun få skottat som det står på hemsidan? Annars får kommunen skriva att "om det är helg så gäller inte det". Och Orca skiver "om det är helg så skottar vi så snart vi har personal på plats".

Tidningsbud, brevbärare, sådana som går med rullator och vagn och vi andra som rör oss i Trosa, vi vill ha skottat under 10 centimeter.

Det är inte första vintern som Orca står för snöröjning i kommunen. Det var tillfällen förra året också som inte snöröjningen fungerade som det står på Trosas hemsida.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa