Socialdemokratiska Kombilotten – skammen hade kunnat raderas

Insändarskribenten gillar inte Lena Hallengren (S) svar kring Kombilotteriet. Arkivbild

Insändarskribenten gillar inte Lena Hallengren (S) svar kring Kombilotteriet. Arkivbild

Foto: Claudio Bresciani/TT

Insändare2024-09-26 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Socialdemokratiska partiet har under lång tid sålt lotter, Kombilotteriet, med tvivelaktiga metoder vilket Dagens Nyheter avslöjar.

Socialdemokratiska partiet hade genom öppen- och ärlighet med tiden kunnat radera skammen. Är den möjligheten nu mer eller mindre omöjliggjord genom fullkomligt bisarrt uppträdande av partiets Lena Hallengren (LH) i torsdagen den 11/9 sena Aktuellt? LH har tveklöst gjort en Faust, en Faust som sålde sin själ till djävulen för egen vinning; en vinning på andras bekostnad. LH står i TV och frånsäger sig och partiet allt ansvar. LH uttrycker mångordigt att partiet är utan ansvar att stor målgrupp ekonomiskt svaga äldre och förvirrade genom brutala metoder övertalats att köpa lotter. När många av dessa inte förmått betala sänds de obarmhärtigt till kronofogden.

Socialdemokratiska partiet är huvudman för Kombilotteriet och därmed ytterst ansvarig, såväl moraliskt som juridiskt. LH har gjort Socialdemokratiska partiet en björntjänst som nu har en lång, lång uppförsbacke framför sig, längre än tiden till nästa val. De drabbade må vara gamla och förvirrade men de glömmer inte.

Lena Hallengren har nu och för all framtid avsvurit sig ansvar; sålt sin själ. Vem kommer framdeles att tro på Lena Hallengren? Lena Hallengren är nu ohjälpligt en kvarnsten om Socialdemokratiska partiets hals.