Sörmlandstrafiken ändrade rutten – vem visste det

"Ingen annan som jag talat med sedan dess, som brukar ta bussen vid en senare hållplats, har hört om ändringen heller. Denna morgon fick de veta om den, lite försent om jag ska vara ärlig" skriver insändarskribenten.

"Ingen annan som jag talat med sedan dess, som brukar ta bussen vid en senare hållplats, har hört om ändringen heller. Denna morgon fick de veta om den, lite försent om jag ska vara ärlig" skriver insändarskribenten.

Foto: Rebecka Jonsson

Insändare2024-02-02 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Var är bussen? Det var det säkert några som tänkte här på måndagmorgonen när det visade sig att bussen till Nyköping från Trosa hade ändrat rutt på grund av dåligt väglag.

Jag är själv en av dem som åker med busslinje 805 varje morgon till jobbet från Trosa till Nyköping. Som tur var går jag på i Trosa men jag blev onekligen förvånad när bussen började åka mot motorvägen istället för att ta landsvägen till Lästringe trafikplats. Ännu mer bekymrad blev jag när jag insåg att bussen då inte stannar på alla hållplatser och jag vet av erfarenhet att det brukar vara en del som går på vid dessa hållplatser. Vet de om att det är en ny rutt? Hur ska man veta det? Jag kollar appen och självfallet står det där att det är en ny rutt, men om man pendlar regelbundet med buss som jag gör kollar man aldrig appen och tabellen. Jag har inte heller fått någon notis av appen. Otur?

Men det kanske stod om det i någon lokal tidning som jag har missat, tänkte jag. För visst måste Sörmlandstrafiken se till att de som åker bussen varje dag, arbetande vuxna, ungdomar som åker till gymnasiet och så vidare, vet om att busslinjen har ändrat rutt? Några googlesökningar senare hittar jag endast tabellen genom olika källor, ingen form av tydlig och lättåtkomlig information om ändrad busslinje som försöker nå ut till allmänheten.

Självklart förstår jag att rutten kan behöva ändras temporärt på grund av svårt väglag, jag har själv varit lite orolig när bussen har åkt på några av de vägarna på sistone, men det är viktigt att påverkade parter får veta om det. Det jag vill säga med det här är med andra ord, snälla Sörmlandstrafiken, låt oss veta om ni inte längre åker från vår hållplats, det blir väldigt svårt för oss som kunder när vi inte får veta det.