Sportlov vecka 8 i Gnesta – stryk vecka 9

Sluta växla sportlovsvecka i Gnesta mellan vecka 8 och vecka 9 anser insändarskribenten.

Sluta växla sportlovsvecka i Gnesta mellan vecka 8 och vecka 9 anser insändarskribenten.

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2024-04-12 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi som bor i Gnesta kommun har sportlov varannan vecka 8, varannan vecka 9. Men vore det inte enklare att bara ha sportlov vecka 8?

För det första så bor vi i Sörmland och i Sörmland är det sportlov vecka 8: då är det väl enklare om alla i Sörmland har sportlov vecka 8. Det finns Gnestabarn som tränar sport med Sörmlandslag på andra orter och bara kan vara med på sportläger vartannat år. Det finns också de som har en familjemedlem som går i skola i till exempel Nyköping och de kan bara ha sportlov tillsammans vartannat år. “Men de som går på gymnasiet i Södertälje då?” De får skylla sig själva för att de valt ett gymnasium i Stockholms län, vi bor ju ändå i Sörmland!

För det andra så är vecka 9 en vecka där väldigt många har sportlov, vilket gör att priserna är höga och det blir fullt på flera semesterställen, som till exempel fjällstugor.

För det tredje så har Trosa kommun, som också ligger nära gränsen till Stockholms län, löst det så att de har sportlov bara vecka 8. Varför kan inte Gnesta kommun lösa det på samma sätt?