Stå på er modiga Moderater i Nyköping

Insändare 28 november 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Stå på er ni stolta modiga Moderater från Nyköping som vågar säga ifrån! Ingen av oss "gamla Moderater" vill ha diktatur. Är det inte dags att Moderata förbundsstyrelsen i Sörmland granskas? Ombudsman som har politiska uppdrag, oppositionsråd/kommunalråd som sitter både i förbundsstyrelse och i rådsgrupp. "Toppen" styr sig själva och den som inte lyder får smaka "piskan".

Nu utser dom en extern grupp så alla ska få chansen att prata med någon som inte är gruppledaren. Det kan alla oavsett om man är politiskt aktiv eller ej se att denna grupp som utsetts är personer som stått den kritiserade gruppledaren nära under alla år. Härskartekniken flödar nu och vem "vågar" ensam sätta sig upp mot dom "stora inom Moderaterna"? Tyvärr kommer det bli smutsigt för att förbundsstyrelsen i Moderaterna än en gång vill skydda ett "råd/gruppledare" som står högt upp på listan i den Moderata hierarkin.

Ledande politiker från bland annat Trosa har delat på sin fb hur han tydligt stödjer den kritiserade gruppledaren. Han sitter i förbundsstyrelsen och borde vara neutral. Under året som gått har man läst att en medlem i Moderaterna i Vingåker uteslutits från partiet och det har publicerats en del artiklar om det. Alex Voronov skrev en ledare om det "Lägg korten på bordet om M-konflikten i Vingåker" var rubriken. Fortfarande är det ingen som vet den verkliga anledningen till uteslutningen. Intern partipolitiskangelägenhet svarar ombudsmannen. Ganska så uppenbart att även där skulle ett "råd" skyddas. Är det så Moderat demokrati ska fungera? 

 

Ämnen du kan följa