Nyköping känns otryggt – det räcker nu

En otrygg plats kvällstid, enligt insändarskribenten.

En otrygg plats kvällstid, enligt insändarskribenten.

Foto: Leif Briheim

Insändare2024-03-21 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Trygga Nyköping. Eller otrygga Nyköping? Den slutsats jag har gjort av erfarenhet och med god kontakt med staden jag känner så upplever väldigt många medborgare otrygghet i vardagen. Staden tillhör inte den vanliga, arbetande medborgaren!

Kvällspromenader görs inte annat än undantagsvis. Det finns ingen mysfaktor att ta en promenad i centrala Nyköping kvällstid. Det är osäkert helt enkelt. Många som jag talat med känner oro och rädsla för att råka ut för våld, hot eller kränkningar. Övervakningskameror är något som efterlyses av folk i allmänhet, men det finns inga uppsatta! Varför kan man undra? Skall trygghetskamerors vara eller inte bara bero på vilka som styr i kommunen? Medborgarna behöver få sin stad åter och där är övervakningskameror en viktig komponent.

Kameror fyller flera uppgifter. Dels som hjälp för att identifiera sådana som begår brott, samt ge de som vill gå ut men inte vågar lite tryggare promenad. I övrigt så är trygghetsfaktorn låg i övriga områden likaså. Det är för sorgligt som det blivit i vårt samhälle och minst lika sorgligt är det då vi har politiker som inte går folkviljan till mötes. Att underlåta möjligheten till trygghetskameror som samhället ser ut är att stryka galenskapen medhårs.

Det finns politiker som gärna ser att allmänheten, medborgarna skall känns sig trygga och de är helt för att övervaka med kameror. Emellertid tillhör de för närvarande inte det styrande skiktet i Nyköping. Tänk gärna på det då ni lägger er röst vid nästa val. Det räcker nu!